Baden voor buiten zijn er in vele soorten en maten. Van bubbelbaden tot zwembaden en van jacuzzi’s tot hottubs; de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Heeft u besloten dat een hot tub toch echt de beste keuze is? Dan rest alleen nog de vraag voor welk product u gaat. Belangrijk is om bij uw keuze rekening te houden met de volgende overwegingen.

Kies de juiste maat voor nu en in de toekomst

De belangrijkste overweging bij de aanschaf van een hot tub is zonder twijfel de maatvoering. Niets is frustrerender dan een bad dat nét te klein is voor het hele gezin of een bad dat onnodig veel ruimte opslokt in de tuin. Het is daarom van belang vooraf goed na te denken op welke manier u de hottub wilt gebruiken; niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

Bent u zelf vooral liefhebber van baden in warm water en verwacht u vooral zelf in de hot tub te zitten? Bespaar dan geld door te kiezen voor een variant met bescheiden afmetingen. Denkt u uw gezin ook te kunnen overtuigen van de voordelen, dan is een groter exemplaar geen overbodige luxe. Zeker niet als gezinsleden ook andere mensen gaan uitnodigen.

Onze ervaring is dat de meeste gezinnen kiezen een hot tub die geschikt is voor circa 4 tot 6 personen. Dit komt overeen met maat 180 voor onze Storvatt hottubs en maat 170 voor die van Kirami. Natuurlijk betreft het hier maten die van toepassing zijn op ruim en comfortabel gebruik – in de praktijk passen er absoluut meer personen in.

Kies het juiste materiaal voor binnen- en buitenzijde

Naast de afmetingen, zijn ook de gebruikte materialen bepalend bij uw keuze voor een bepaald type hot tub. Elk materiaal biedt zo zijn eigen voordelen en nadelen en de optimale keuze is dan ook afhankelijk van uw specifieke wensen. Kunststof heeft zo zijn pluspunten, maar dat geldt net zo goed voor hout en aluminium.

Kunststof en aluminium delen een interessante eigenschap, want een binnenkuip van deze materialen maakt het mogelijk om de hot tub enige tijd zonder water te laten staan. Dat is handig, want het kan zomaar zijn dat u uw buitenbad in een bepaald seizoen relatief weinig gebruikt. Een houten hottub kan echter niet zonder water staan, want uitgedroogd hout gaat op termijn onvermijdelijk lekken.

Naast financiële en esthetische overwegingen, spelen bij de aanschaf van een hot tub dus ook praktische overwegingen een rol. Wij adviseren u niet alleen te kijken naar de buitenkant, maar ook zeker aandacht te schenken aan de binnenkuip van het bad bij het maken van uw keuze. Advies nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze showroom.
 
    06-10-2017 13:24     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.