Meer dan 10 jaar ervaring Ruime showrooms met groot assortiment Snel geleverd door een groot eigen voorraad Ook op afspraak geopend

Tips

Tips voor het aanschaven van een hottub

Een houtgestookte hottub is niet zomaar een goede houtgestookte hottub, er zijn namelijk veel verschillende houtgestookte hottubs. De samenstelling van een hottubs moet correct zijn; zoals de juiste materialen en correcte assemblage. Maar ook de kachel, accessoires en waterinhoud moeten goed zijn. Of u nu kiest voor een aluminium hottub, een kunststof hottub, of een houten hottub. Elke nieuwe hottub is prachtig, het kwaliteitsverschil merkt u pas echt als u de hottub gaat gebruiken en u ziet hoe hij er naar verloop van tijd nog uitziet.

Een Hottub die snel warm is en makkelijk schoon te maken is wordt veel vaker gebruikt, daarom is het belangrijk dat de complete hottub goed en als geheel is ontwikkeld en getest. De juiste accessoires zijn hierbij ook zeer belangrijk.

Een hottub van hout, kunststof of aliminium

Eind 2007 kwamen de eerste varianten van een kunststof hottub op de markt. Hierdoor kunt u tegenwoordig kiezen tussen een traditionele hottub en een hottub met een binnenkuip, afgewerkt met bijvoorbeeld hout of composiet. Er wordt veel geschreven over lekkende houten tubs, hygiëne en gebruiksgemak.
Een goede kwalitatieve houten hottub is zeker zo gebruiksvriendelijk, heeft een zeer lange levensduur en trekt ook weer waterdicht na een korte droogstand.
Een Hottub met binnenkuip is bedacht omdat een houten hottub het beste vol met water kan blijven staan. Bij een vakantiehuis tijdens de Scandinavische koude winters, zal het water bevriezen in de tub omdat er een tijd niemand is. Een houten Hottub zal zonder water uitdrogen en dus gaan lekken.
Voor thuisgebruik maakt het niet uit of u nu kiest voor een houten hottub, een aluminium Hottub of een Hottub van kunststof, als u maar kiest voor kwaliteit.
Een goede waterzuiveringsinstallatie bevelen wij van harte aan voor alle soorten Tubs, maar het ligt eraan hoe u de hottub wilt gaan gebruiken.

Wilt u een Hottub plaatsen op een plek waar u regelmatig langere tijd weg bent, zoals een vakantiehuis, dan adviseren wij altijd een Hottub met aluminium of kunststof binnenkuip, zodat u de Tub leeg kan laten voordat u weggaat en weer gebruiksklaar maakt als u terug bent.

Maat en zitplaatsen in de hottub

Het belangrijkste is de balans tussen de zitplaatsen met voldoende beenruimte, de waterinhoud en de hottubkachel. Hoe schuiner de tub, hoe groter de Hottub moet zijn, anders kunt u uw benen niet kwijt. En dus is meer water nodig met als resultaat dat u elke keer langer moet stoken en meer hout verbruikt met een gelijkwaardige kachel. Mocht u droog in een showroom in een hottub gaan zitten, dan kunt u dit niet vergelijken met een zit in het water. Bij een zithouding schuiner dan 6 cm gaat u zweven in de Tub, terwijl de Hottub juist bedoeld is voor ontspanning en niet om steeds opnieuw een weg te zoeken om goed te blijven zitten. De maat 170, Kirami of de maat 180 Storvatt is de meest verkochte maat voor het gemiddelde gezin, 4 t/m 6 personen, maar natuurlijk passen er meer personen in.

Uitgebreide informatie

Het is belangrijk dat u een Hottub koopt die bij u past, van goede kwaliteit tegen het juiste prijs en met goede service en werkelijke garantie, ook na een aantal jaren.

Een houtgestookte hottub bestaat uit vele elementen en materialen, deze moeten van goede kwaliteit zijn en bij elkaar aansluiten.
Neem bijvoorbeeld een kunststof binnenkuip; deze moet van zeer goede kwaliteit zijn, toch is dit maar een heel klein elemement van de complete hottub.

Kies de juiste hottubkachel

Er zijn veel verschillende HotTubkachels. Het belangrijkste is het aantal kW dat de kachel heeft, de warmteafgifte. Daarnaast heeft u keuze uit de interne HotTubkachel en de externe HotTubkachel. Let op, elke kachel verliest 1/3 aan kW door de schoorsteenpijp en het deurtje/deksel bij het stoken.

De kachel, de schoorsteenpijp en schoorsteenhoed dienen van het juiste metaal te zijn gemaakt. In de legeringen zit veel verschil in duurzaamheid en prijs. Een goede schoorsteenpijp blijft mooi, heeft een lange levensduur en levert een bijdrage aan het rendement van de hottubkachel.

Het hoeft niet zo te zijn dat een binnenkachel krachtiger is dan een buitenkachel of andersom.

Een Hottub met een zware kachel kan prijstechnisch wel kostbaarder zijn, maar u verbruikt veel minder stookhout. Haardhout kost ook geld, en is een steeds terugkerende uitgave. U kunt het vergelijken met een elektrisch apparaat of een auto met een groen energielabel.
Het is belangrijk om op de goede manier te stoken, met het juiste hout. De starttemperatuur van het water en de omgevingstemperatuur (het weer) kunnen van invloed zijn op de stooktijd.

De kachel is de motor van de hottub. Onze ervaring is: hoe korter de opwarmtijd van het hottubwater, des te meer u uw hottub gebruikt. U koopt toch een hottub om veel te baden?

Bij het stoken van de hottub wordt water verwarmd, hitte stijgt altijd naar boven.
Het is normaal dat onderin de tub het water kouder is dan bovenin, Dat u moet peddelen / roeren, is dan ook normaal voor een hottub.

Condensin sommige tijden van het jaar (het weer) kan het voorkomen dat er condensvorming onstaat. Bij gebruikte kachels valt dit niet zo op, bij nieuwe kachels wel. Schrik dus niet als u druppels water ziet lopen in de binnen wanden van de kachel, dit is condens. Bij een kapotte kachel stroomt het water er flink uit of bij een binnenkachel erin.

De interne hottubkachel (binnenkachel)

Deze kachel staat in het bad en was voorheen de meest verkochte kachel voor HotTubs in Nederland. Dit heeft te maken met de prijs. Er moet een degelijk afschermrek voor de kachel staan zodat u zich niet verbrandt. Het model en grootte van de kachel, en het materiaal en dikte, bepalen het vermogen (kW), en ook de degelijkheid.
Wij en onze leveranciers hebben door ervaring gekozen standaard Marine-aluminium onderwaterkachels te plaatsen.
De interne hottubkachels zijn vaak voorzien van kanalen waar het water doorheen stroomt. Het water stroomt op natuurlijke wijze, doordat warmte altijd stijgt.
U kunt een hottubkachel het beste vergelijken met het bad. Het vermogen van de hottubkachel en de waterinhoud van het bad bepalen de opwarmtijd.
Het is een fabeltje dat een interne hottubkachel sneller opwarmt, het gaat om hoe de kachel is gebouwd en geplaatst ( netto rendement) in verhouding met de waterinhoud in het bad.

De externe hottubkachel (buitenkachel) Een hottub met een externe hottubkachel heeft in een kleiner bad meer zitplaatsen dan een hottub met een interne kachel. Men hoeft dus minder water te verwarmen, het bad en de HotTubkachel zijn makkelijker schoon te maken, en de HotTubkachel is makkelijker te stoken.
Ook een goede externe hottubkachel kan men het beste vergelijken met een bad: de kW van de hottubkachel en de waterinhoud van het bad bepalen de opwarmtijd. De manier van installatie van de hottubkachel aan de hottub is zeer belangrijk voor de werking van de kachel. De inlaat van de buitenkachel dient onderaan of in de bodem van de hot tub aan te zuigen. De uitlaat/ wanddoorvoer van de hottubkachel dient op de juiste hoogte zijn geplaatst, zodat het warme water goed terugstroomt en mocht u met meerdere personen in de hottub gaan, en de hottub is overstroomt, dat het waterpeil goed boven de kachel uitlaat blijft anders verbrandt de watergekoelde kachel.Het beste is dat de hottubkachel direct tegen het bad staat: hoe korter de afstand van de kachel naar het bad, des te beter het natuurlijke thermosyphonsysteem werkt. Mocht de hottubkachel meer dan 25cm van het bad af staan, dan is een drukventiel een vereiste om de lucht uit de kachel te verwijderen. Het natuurlijke thermosyphon werkt ook andersom: is dit optimaal, dan zal er ook in de winter een kleine stroming van water blijven door de afkoeling, waardoor de buitenkachel niet bevriest. Kirami heeft, door de unieke aansluitingen van de buitenkachels op de hottubs, het noodzakelijk peddelen van het hottubwater met 70% kunnen verminderen.

Ook de juiste kachelpijp, de maat, de diameter, en het juiste rvs is zeer belangrijk. betreft kwaliteit en levensduur en een goede verbranding voor een optimaal netto rendement. Als de kachel op de juiste manier is gemaakt wordt de schoorsteenpijp niet rood gloeiend, dit veroorzaakt namelijk extra slijtage. Is de externe hottubkachel niet volgens deze normen gemaakt en geïnstalleerd dan betekent dit een zeer lange stooktijd met verbruik van veel stookhout.
Het maximaal rendement van een kachel heeft dus te maken met hoe de complete hottub is gebouwd en hoe de kachel kan worden aangesloten. Dit kan nooit lukken met universele buitenkachels.

Ingraaftub met externe hottubkachel

Buiten het feit dat wij niet gecharmeerd zijn van ingraaftubs, is het niet mogelijk om een buitenkachel aan te sluiten op een ingraaftub, Ook niet met een pomp.
Een extrene hottubkachel is te klein voor een pomp, waardoor het water te snel door de kachel stroomt en u misschien wel vijf keer zo lang moet stoken als normaal. Toch worden ze aangeboden. Het enige dat werkt als buitenkachel voor een ingraaftub is een goede grote houtgestookte zwembadverwarming.

Houtgestookte zwembadverwarming

Deze kachels kunnen aangesloten worden op elk zwembad en elke hottub.
De mogelijkheden zijn veelzijdig: zwembad verwarmen, hottub en zwembad verwarmen, binnen baden en buiten stoken, plaatsing op inbouwbaden, plaatsing op ingraafbaden en plaatsing op gewone hottubs.

Gasgestookte hottub

Over het algemeen is de gasgestookte hottub zeer duur in aanschaf, hij is zeer schadelijk in verbruik en hij warmt de hottub zeer langzaam op. De gemiddelde kosten liggen tussen de € 5,00 en € 10,00 per opwarming, afhankelijk van het type hottub. Ter vergelijking: een gemiddelde cv-ketel is ca. 30kW en heeft ca. 10kW nodig om een huis te verwarmen.
Werkt een gasgestookte hottub op een propaangasfles? Voor een snelle opwarming moet het vloeibare gas in de fles verdampen en voor verdamping is warmte nodig. Hoe hoger de contstante warmtevraag des te eerder de gasfles zal bevriezen. Een bevroren gasfles levert geen gas meer en warmt uw hottub niet op. Hierdoor is een gasgestookte hottub op propaangas niet geschikt voor een snelle opwarming en wordt deze ook niet gemaakt in Scandinavië.

Elektrisch verwarmde hottub

Dit is zeer ideaal, u hoeft alleen maar af te rekenen met uw stroomleverancier.
De meeste installaties zijn geschikt als bijverwarming en vorstbeveiliging
Om een tub elektrisch op temperatuur te krijgen, heeft u veel meer tijd nodig om de hottub op te warmen, voor een goede elektrische opwarming met contstante temperatuur is het nodig om hele installatie te nemen die ook geschikt is voor  wirlpools.
Deze installatie is ook zeer populair bij hottubgebruikers die in het bezit zijn van een tub die heel lang gestookt moet worden.

Kunststof Hottubs

In kunststoffen tubs zit veel verschil. Kunststof zet uit door warmte, en daarom bevelen wij een kunststof kuip zonder lasnaden aan. De werking van het kunststof is enorm door grote temperatuursverschillen. Lasnaden kunnen scheuren door de werking van het kunststof. Ook het soort kunststof  en de dichte structuur van het kunststof is belangrijk, omdat vuil in de poriën kan gaan zitten en u veel schoonmaakwerk heeft.  Kiest u voor kunststof bankjes, dan dienen deze in een geheel met de kuip gemaakt te zijn. Met dichte bankjes heeft uw hottub minder water nodig, wat ten goede komt aan een kortere stooktijd, en de bankjes hebben geen scherpe randen. De afwerking van kunststof hottubs hoeft niet dik te zijn, maar wel van de juiste klasse. Bij alle Kirami kunststof hottubs is rubber toegevoegd als hulpstof in het kunststof, zodat het kunststof goed de Scandinavische temperatuursverschillen kan doorstaan (- 40ºC naar + 40º = 80ºC), snel warm is en lang warm blijft, en snel schoon te maken is.

Kleur van de kunststof binnenkuip

Er zijn veel kleuren beschikbaar in de kunststof hottub.
Voor het aanzicht van de hottub in de tuin maakt de kleur totaal niet uit.
De hottub staat altijd met de afdekking erop in de tuin, pas als u klaar bent met stoken en in de hottub gaat haalt u de afdekking eraf.
Zit u in de hottub dan ziet u de buitenkant van de hottub niet.
Veel hottubs worden aangeboden in grijs, beige en wit, voor wit zouden wij niet kiezen omdat wit kunststof snel geel wordt door verkleuring.
In Finland zijn de nieuwe waterkleuren zoals Ocean Blue en Pacific Turqoise een absolute Bestseller. Deze kleuren geven de mooiste schijn aan het hottub water.
Zeker met de nieuwe revolutionare Kirami TUBBAR de universele drijvende drankjeshouder met LED-VERLICHTING zonder moeilijk installatie in de wand van de tub.

Hottub bodem

De koelte van de grond zorgt voor een zeer snelle afkoeling van de tub, en daarom is het belangrijk dat de hele bodem is geïsoleerd. Bij een platte kunststofbodem is het ook niet mogelijk een goede afvoer te plaatsen. Al met al is de bodem ook één van de belangrijkste elementen van een kunststof hottub. Snel een tub schoonmaken, de juiste aansluiting van een buitenkachel voor het meeste netto rendement, de afkoeling van het water en het houtverbruik is dus o.a. afhankelijk van hoe de bodem is gemaakt. Voor de afwerking van de hottub is de bodem ook zeer belangrijk. Door opspattend water van regen of het tubben zelf, zal de onderste rand zeer snel vies worden, verkleuren of rotten omdat deze vaak in het nat staat. Vergelijk het met een houten hottub, deze staat niet voor niets op balken zodat het hout vrij staat van de grond.

Advies door opleiding en ervaring

Steeds meer komt u hottubs tegen die bij elkaar geraapt zijn. Onderdelen van diverse leveranciers waaruit een hottub wordt samengesteld. Een kachel van de een, een kunststof bak van de ander, en er moet ook nog even hout omheen gebouwd worden.
Helaas werkt dit vaker niet dan wel, en is uw hottub niet gebruiksvriendelijk en duurzaam, en moet u veel te lang stoken.
Om dit te voorkomen werken wij alleen met totaalleveranciers. Zo maken Storvatt en Kirami alles in eigen beheer, naar eigen ontwikkeld model, zodat alle elementen van een hottub compleet op elkaar aansluiten om de beste kwaliteit en het meeste gebruiksgemak te garanderen.

Houtsoorten en -kwaliteit voor hottubs

Hottubs worden gemaakt van diverse houtsoorten met verschillend geselecteerde klasse en dikte, uitstralingen, eigenschappen en levensduur. Dit geeft vaak het prijsverschil aan. Doorgaans is 3,2 tot 4mm dik genoeg, met de beste klasse van het geselecteerde hout en de juiste zaagwijze en assemblage voor een houten hottub.
Een houten hottub kan altijd een drupje geven, dit is geen lekkage. Hout zuigt zich vol met water waardoor het uitzet en daardoor de ton sluit. Door de natuurlijke werking van hout bijvoorbeeld door weersomstandigheden, kan het zijn dat een bad een drupje geeft maar dit is geen lekkage, het waterverlies hierdoor is dan ook minimaal. In elke hottub moet regelmatig water worden bijgevuld, bijvoorbeeld door verdamping van het hete water.

Een hottub met veel extra houten randen etc. kan er nieuw heel mooi uitzien. Vaak kan dat hout niet drogen, waardoor het het gaat verkleuren, schimmelen, of zelfs rotten. Dit doet afbreuk aan uw complete hottub na verloop van tijd. Dit is van toepassing op alle houten, kunststoffen en aluminium hottubs.
Een nieuwe hottub ziet er altijd mooi uit, maar dan…

Hottubisolatie

Vooral bij kunststof- en aluminium hottubs is een goede isolatie zeer belangrijk. De kou komt grotendeels vanuit de bodem. Een compleet geïsoleerde bodem zorgt ervoor dat u tijdens het baden niet uit de hottub hoeft om bij te stoken. Ook blijft uw hottub langer warm, zodat u de volgende dag een veel kortere stooktijd heeft. In de winter zal uw hottubwater minder snel bevriezen.
De zijkant heeft geen isolatie nodig, de ruimte tussen het hout en de binnenkuip werkt als een thermoskan, tevens moet de condens tussen de hout afwerking en de binnenkuip kunnen drogen zodat het hout niet gaat schimmelen en rotten.
Natuurlijk is  ook een goed sluitende en handzame afdekking een zeer belangrijk onderdeel van de isolatie.

Hottub schoonmaken

Bij een hottub zonder waterzuiveringsinstallatie zult u ongeveer elke week het water moeten verversen. Dit betekent leeg laten lopen, goed schoonmaken met zeep, zeep eruit spoelen en weer vullen met water. Dit is ongeveer een klus van 4 uur voordat de hottub weer gevuld is met water.
Dit moet grondig gebeuren, omdat het nieuwe frisse water anders aangetast wordt door resten van oud hottub water, waardoor het nieuwe water eerder vuil zal zijn. Een goede waterzuivering zorgt voor veel gebruiksgemak, het water hoeft nog maar ca. vier keer per jaar ververst te worden. Een filterpompje is niet genoeg. Veel chloorgebruik in de hottub kan de hottub en kachel aantasten, waardoor de levensduur korter wordt. Chloor heeft de beste werking met ca. 20ºC. In warm hottubwater gaat chloor verdampen. U zit dan in de chloordampen en gasvormig chloor heeft geen werking.
Let op! Test elke week de pH-waarde van uw hottub: een te hoge of te lage waarde verkort ook de levensduur van de hottubkachel.
U bent zelf verantwoordelijk voor uw hottubwater, houd het goed schoon i.v.m. uw gezondheid. Er is ook geheel chloorvrij reinigings- en desinfectiemiddel verkrijgbaar. Als voorbeeld: de CLEAN en CLEAN+ waterzuiveringsinstallatie zorgen voor veel gebruiksgemak!

Bubbels in een hottub

Wil je bubbels en of jets in een houtgestookte hottub dan zal je met een aantal zaken rekening moeten houden. Je zult het water moeten behandelen, voor je eigen gezondheid, net zoals bij een spa, de hottubkachel zal hierdoor een korte levensduur hebben want deze houden niet van de chemicaliën die je daarvoor nodig hebt. Ook zal je een complete waterzuivering nodig met een heater, anders kunnen je leidingen bevriezen in de winter. Bubbels geven koude lucht waardoor je water zeer snel afkoelt en niet meer lekker is om in te zitten, of je hebt een bubbelsysteem nodig met een elektrische verwarming wat veel stroom kost. Een bubbelsysteem produceert veel geluid, de rust is weg. Ook bij jets zal je moeten zorgen dat de pomp niet bevriest en laat je de hottub in de winter leeg staan dan zal je alle leidingen af moeten tappen en droog moeten blazen. Als we kijken naar de kwalitatieve energie zuinige systemen dan staan deze niet in verhouding met de prijs van de meeste houtgestookte hottubs. De kwaliteit maar ook of het systeem veilig is aangesloten is dan maar de vraag. Al met al hebben de meeste systemen bij lange na niet de levensduur van een kwaliteitshottub, zodat u naar verloop van tijd een hottub heeft die volledig is aangepast, maar het systeem het niet meer doet. Elke aanpassing verkort de levensduur van de tub.

Welke houtgestookte hottubkachel

Er zijn veel verschillende hottubkachels. Het belangrijkste is het aantal kW dat de kachel heeft, de warmteafgifte. Daarnaast heeft u keuze uit de interne hottubkachel en de externe hottubkachel. Let op, elke kachel verliest 1/3 aan kW door het stoken. Belangrijk is dat u Netto kW en Bruto kW niet door elkaar haalt: 30kW bruto is ongeveer 20kW netto. De schoorsteenpijp en -hoed dienen van het juiste rvs en de juiste diameter gemaakt te zijn. Natuurlijk het beste is CE-gekeurd. Een goede schoorsteenpijp blijft mooi, heeft een lange levensduur en is een bijdrage aan het rendement van de hottubkachel. Let op: hottubkachels van rvs en aluminium houden niet van chloor.
Het hoeft dus niet zo te zijn dat een binnenkachel krachtiger is dan een buitenkachel, of andersom.

Prijzen hottub

De prijs van een hottub wordt bepaald door de kachel, de houtsoort of ander materiaal, de klasse van het hout, de accessoires, de uitvoering, de kwaliteit van overige materialen en de manier van assemblage, en aantallen die de fabriek verkoopt (en dus goedkoper materialen en grondstoffen inkoopt).
Hoe meer de hottubleverancier afneemt bij één fabriek, des te beter zijn prijs. Ook scheelt het voor transport een heleboel geld: worden er drie hottubs vervoerd, of meteen een hele trailer vanuit de leverancier. Veel transporteren naar consumenten is goedkoper per stuk dan zo nu en dan een hottub.
Goedkoop is vaak duurkoop. U kunt dus beter een iets prijzigere kwaliteitshottub van een goed merk kopen dan een goedkope hottub. Dit wordt vaak teruggezien in verschil van levensduur, opwarmtijd, afwerking en zeker gebruiksgemak. Hierover staat op internet van alles te lezen op vergelijkingsites en forums. Vraag dus ook duidelijk naar de garantie en wat deze inhoudt. Het is vervelend als er iets niet goed is aan een hottub, maar het belangrijkste is dan hoe het wordt opgelost door de leverancier.
Uit ervaring weten wij: een kwaliteitshottub heeft een lagere afschrijvingswaarde en lagere kosten per jaar.
Vergelijk geen appels met peren!

Elektrische bijverwarming

Soms is het makkelijk dat de hottub warm is als u thuis komt. Hiervoor bieden wij een Hybrid-Heating uitvoering met elektrische verwarming aan die ook uw hottub vorstvrij kan houden. De ideale Hybrid-combinatie van een houtgestookte en een elektrisch verwarmde hottub.
Op elke hottub (en elk zwembad) kan een elektrische verwarming geplaatst worden, waardoor u een hybride combinatie krijgt met de houtgestookte verwarming. Dit heeft als voordeel dat als u nu uw hottub warmtstookt, u over vele uren nog lekker op 38ºC kunt baden. Ook voor bevriezing van de hottub en pomp hoeft u niet meer bang te zijn. Deze optie wordt vaak gebruikt in het drukke gezin, bij groepsaccomodaties en vakantiehuizen, als u niet weet hoe laat uw gasten komen, en bij vakantiehuizen in de sneeuwgebieden, zodat u meteen na het skiën kunt genieten in uw hottub.
Wij kunnen ook elke houtgestookte hottub leveren als elektrisch verwarmde hottub.

Service en garantie

Wij hebben gekozen alleen de beste hottubs aan te bieden.
Garantieproblemen zitten u als klant en wij niet op te wachten.
Helaas bestaan de meeste hottubfabrikanten maar zeer kort, net als hun verkopers. Dit is uit de laatste jaren wel duidelijk gebleken. Zelden heeft u het eerste jaar problemen. En dan..?

Al onze baden krijgen een uitgebreide controle in onze werkplaats voor aflevering.
Mocht er toch nog iets voorkomen neem a.u.b. meteen contact met ons op, tel: 0413 275566. Wij bieden minimaal twee jaar garantie op al onze hottubs, bij gebruik volgens handleiding. Voor professioneel gebruik bieden wij standaard een half jaar garantie.

Bij de keuze tussen een houten hottub, kunststof hottub en aluminium hottub gaat het niet om welk soort, maar hoe en waarvan de hottub is gemaakt en welke hottub het beste bij u past.
Wij hebben gekozen om alleen kwaliteitshottubs te leveren van Kirami, de grootste fabrikant van Europa, en de ambachtelijkste hottubfabrikant van red cedar houten hottubs uit Nederland: Storvatt. Hierdoor kunnen wij u de beste hottubs aanbieden die op de markt verkrijgbaar zijn, in grote aantallen tegen zeer scherpe prijzen.
Deze hottubs hebben een grote voorsprong door de ruime ervaring en gebruik van de nieuwste ontwikkelingen. En ook over vijf jaar wordt u nog geholpen.

Uw wensen staan centraal, ook bij ons.
Maar aanpassingen aan uw hottub die de gebruiksvriendelijkheid en de duurzaamheid ten nadelen komen, gaan wij niet doen.

Oriënteer u goed, maak zelf een vragenlijst betreft materialen, land van herkomst, ervaring, kachel, stooktijd, kachelpijp, hout, metalen, spanbanden, afvoer en doorvoeren, waterzuivering, isolatiebodem en -wanden, behandeling, verkleuring, afdekking, randen, trappen, onderhoud en gebruik, garantie, levertijd etc. en neem deze mee naar de betreffende showrooms. Een verkoopadviseur met verstand van zaken zal al uw vragen goed en naar tevredenheid kunnen beantwoorden.

Natuurlijke eigenschappen Marine aluminium hottub kachels
Alle houtgestookte hottubkachels worden aangetast door het water en het stoken, bij aluminium hottubkachels kan zich een zogenaamde witroest vormen, hieronder vormt zich een voor zuurstof ondoordringbare laag ( Patina ) welke de hottubkachel natuurlijk beschermt tegen doorroesten.
Hottubkachels dienen tijdens het stoken door water te worden gekoeld. controleer daarom altijd het minimale waterniveau voordat u gaat stoken, en laat de hottub niet leeg als het in de kachel nog brand of gloeit.
Om voortijdige slijtage van uw hottubkachel te voorkomen, controleer regelmatig de ph waarde van uw water ( 7.4 a 7.6 is pH neutraal ). Indien u chloor wilt gebruiken, nooit chloor toevoegen als de pH waarde niet neutraal is, en let op de maximale hoeveelheid, raadpleeg de handleiding ! Schade aan uw hottubkachel ( put corrosie) door chloor en een verkeerde pH of bevriezing valt niet onder garantie.
Door gebruik en weersinvloeden kan de buitenkant van de kachel verkleuren.

Heeft u overige vragen of wilt u vrijblijvend advies?

Bel 0413 275566 of neem contact met ons op

'Ruim achtduizend klanten gingen je voor' Wij leveren al sinds 2006 hottubs door heel Nederland, België en andere Europese landen. Zo kunnen wij jouw hottub ook direct afleveren bij je vakantiehuis in het buitenland. Gerko De hottub expert

Showroom

Odiliapeel

MaandagOp afspraak
DinsdagOp afspraak
WoensdagOp afspraak
DonderdagOp afspraak
Vrijdag09:00-18:00
Zaterdag09:00-16:00

Showroom

Twello

Donderdag10:00-16:00
Zaterdag Gesloten
Zondag 8-1210.30-16.00
Overige tijden Op afspraak