Kindling Cracker Houtklover

Met de Kindlingcracker kloof je veilig en snel je haardhout tot aanmaakhoutjes en dunne blokken. Gratis verzending NL en B Probeer de houtklover zelf in onze showroom

Standaard levertijd

2 werkdagen

€ 129,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Kindling Cracker de ideale houtklover

De Kindling Cracker is de houtklover die onmisbaar is bij elke houtgestookte hottub of sauna,  houtkachel, openhaard, vuurschaal of voor de barbecue grill die je op hout stookt zoals de Ofyr of de Kirami Roasty Boss.
Voor veilig, snel en makkelijk hout splijten heb je alleen een blok haardhout, een hamer en de houtklover nodig. Met de Kindling Cracker van hoogwaardig gietijzer is hout kloven kinderspel.

Onstaan Kindling Cracker

Deze houtklover is bedacht als schoolproject door de 13 jarige Ayla Hutchinson uit Nieuw Zeeland om veilig en snel hout te kloven. De Kindling Cracker wordt nu geproduceerd in Australië.

Een goed begin is het halve werk, zeker met hout stoken.

Als je je vuur start met kleine aanmaakhoutjes en dunnere blokken hout scheelt het veel tijd om je vuur goed aan te krijgen. Ook geven dunnere blokken haardhout sneller en meer vlam en ook minder rook. Dit is voor elke toepassing als je hout gestookt wilt verwarmen. Je kunt beter je bijl veilig in de schuur laten staan want met de Kindling Cracker houtjeshakker hebben je vingers geen contact met scherpe delen.

Houtgestookte hottub en sauna kachels of pizza oven.

De houtgestookte kachels voor een hottub en sauna warmen sneller op met veel vlammen.
Gebruik hiervoor droog snel brandend haardhout. Als je wilt starten met stoken, bereidt dan eerst je haardhout goed voor door kleine aanmaakhoutjes te maken, kloof een gemiddeld haardblok nog doormidden of soms zelfs twee maal. De hottubkachel of saunakachel zal veel sneller goed branden. Vul regelmatig het hout bij zodat er flink vlammen blijven in de kachel. Een mooie bijkomstigheid is doordat dunnere blokken goed droog haardhout veel sneller vlam vatten, je ook veel minder rook produceert. Met de Kindling Cracker is het dunner kloven van je hout snel gedaan, je zult zien dat een paar minuten dun kloven, je veel tijd zal schelen in het op temperatuur krijgen van je sauna of hottub en pizza oven.

Vuurkorf, vuurschaal of barbecue.

Met dun gekloofd droog haardhout, krijg je veel schonere verbranding met minder rook.
Je vuurkorf, vuurschaal, houtgestookte barbecue of Ofyr zijn snel aan. Stook je de barbecue op houtskool en koolbriketten, dan zijn dunne aanmaakhoutjes ook ideaal; Zet de barbecue een beetje in de wind, maak een torentje aanmaakhoutjes, vul rondom houtskool en of briketten bij en steek het aan met een aanmaakblokje, je zult zien dat je zo op je houtskool barbecue veel sneller kunt beginnen te grillen. Als je met goed beleid stookt dan houdt je ook rekening met eventuele buren.
De Kindling Cracker is ideaal, de voorbereiding om goed dun brand hout te krijgen is zo zeer snel en veilig gedaan.

Houtkachel, allesbrander en openhaard

Met aanmaakhoutjes en dunne blokken haardhout heb je je haard, houtkachel of allesbrander zeer snel aan, ook wordt het sneller warm rond om de haard. Brandt de kachel eenmaal goed dan kan je overstappen naar dikkere blokken hout.  

Afmetingen en installatie en onderhoud.

De Kindling Cracker houtklover is gemaakt van hoogwaardig gietijzer. Het gewicht is 4.5kg, de hoogte is 30.5cm en de diameter van de bovenste ring is 16.5cm. Plaats de Kindling Cracker op een verhoging van ca 50cm, zoals een dikke stam en zet hem met twee dikke schroeven vast in de stam. Pak een vuisthamer van ca 1250 of 1500 gram, zet je houtblok erin en sla met de hamer op het houtblok. Als onderhoud kan je zo nu en dan het gietijzer schoon borstelen en eventueel een likje verf geven van tijd tot tijd. 

Hout kloven wordt kinderspel

Tim 8 jaar klooft hout voor in de hottubkachel, natuurlijk onder toezicht.

Wil je de Kindlingcracker zelf uit proberen ?

Kom dan naar de showroom van Hottubselect in Odiliapeel of Twello, dan mag je ons haardhout kloven. Neem gerust je kinderen of kleinkinderen mee want ook zij kunnen met de Kindlingcracker eenvoudig en veilig hout kloven onder toezicht. Ook laten we je hier graag zien hoe je het beste de hottubkachel of houtgestookte zwembadverwarming kunt stoken.
Neem contact op voor een showroombezoek of bel onze klantenservice; tel: 0413 275566, ook telefonisch kunnen wij je veel vertellen over het stoken en hoe je het beste je hout kunt kloven met de Kindling Cracker houtklover.