De houtgestookte hottubkachel is de motor van de hottub. De kachel bepaald grotendeels het dagelijks gebruiksgemak van uw hottub. De houtgestookte hottubkachel is er in verschillende soorten; de houtgestookte HotTubkachel kan een hottub-binnenkachel (onderwaterkachel) of een houtgstookte buitenkachel zijn.  De houtgestookte Hottubkachel die buiten de HotTub staat beslaat geen ruimte in het bad waardoor je een kleiner bad kunt kiezen ( minder waterinhoud die verwarmt hoeft te worden) met het zelfde aantal zitplaatsen. Tevens zijn hottubs met een buitenkachel makkelijker van binnen te reinigen.

Er zijn veel verschillende Hot Tub kachels. Het belangrijkste is het aantal NETTO KW van de kachel; de warmteafgifte. 
Voor alle kachels is de belangrijkste regel dat deze in verhouding staat met de waterinhoud van de hottub, zodat u gegarandeerd bent van een snelle opwarming en dus een korte stooktijd. 
Daarnaast heeft u keuze uit de interne hottubkachel en de externe HotTubkachel. De interne hottubkachel staat binnen in de hottub. De externe Hottubkachel staat of hangt buiten de hottub. Ook hebben wij zeer sterke houtgestookte zwembadkachels in ons assortiment.
Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Kindling Cracker Houtklover

Met de Kindlingcracker kloof je veilig en snel je haardhout tot aanmaakhoutjes en dunne blokken. Gratis verzending NL en B Probeer de...

129,00

visibility
shopping_cart

Buitenkachel CULT-36 kW

Kirami externe hottub kachel Cult 36 kW

675,00

visibility
shopping_cart

Buitenkachel MACU-40 kW

Kirami externe hottubkachel 40kW netto rendement

975,00

visibility
shopping_cart

CUBE-48 kW

Kirami externe hottubkachel 48kW Netto.

1275,00

visibility
shopping_cart

Buitenkachel TUBE 60 kW

Kirami externe hottubkachel 60 kW voor kunststof en aluminium hottubs

1675,00

visibility
shopping_cart

buitenkachel TUBE 60 kW houten hottub

Kirami externe hottubkachel 60 kW voor houten hottubs

1675,00

visibility
shopping_cart

Aluminium kachel 30kW

Hottub aluminium kachel intern Storvatt 30kW

749,99

visibility
shopping_cart

Aluminium kachel 40kW

Hottub aluminium kachel intern groot 40kW

950,00

visibility
shopping_cart

Houtgestookte zwembadverwarming Storvatt

Storvatt zwembadverwarming houtgestookt 40kW. Heb meer zwemplezier door heerlijk warm zwemwater.

2595,00

visibility
shopping_cart

Rexener hottubkachel niet houtgestookt

Snelle hottub verwarming zonder hout stoken, de Rexener heater op bio brandstof, ook geschikt voor zwembad. Geen rook, weinig geluid en...

2349,00

 • De interne HotTubkachel (onderwaterkachel, binnenkachel)
  Deze kachel wordt ook wel onderwaterkachel genoemd, staat in het bad, en is de meest verkochte kachel voor HotTubs in Nederland. Dit heeft te maken met de prijs. Er moet een degelijk afschermrek voor de kachel staan zodat u zich niet verbrandt. Het model en grootte van de kachel, en het materiaal en dikte, bepalen het vermogen (KW), en ook de degelijkheid.

  U kunt het beste een HotTub Kachel vergelijken samen met het bad. De KW van de HotTubkachel en de waterinhoud van het bad bepalen de opwarmtijd.
   
 • De externe HotTubkachel (buitenkachel, chofukachel) 
  Een HotTub met een externe HotTubkachel heeft in een kleiner bad het zelfde aantal zitplaatsen als een bad met een interne HotTubkachel doordat de HotTubkachel buiten het bad geplaatst is.
  Men hoeft dus minder water te verwarmen. Het bad en de HotTubkachel zijn makkelijker schoon te maken, en de HotTubkachel is makkelijker te stoken. 
  Ook een goede interne HotTubkachel kan men het beste vergelijken samen met het bad. De KW van de HotTubkachel en de waterinhoud van het bad bepalen de opwarmtijd.
   
 • Het Dagelijks gebruik van uw HotTub
  De Kachel is de motor van de HotTub. Onze ervaring is: hoe korter de opwarmtijd van het HotTubwater, des te meer u uw HotTub gebruikt. U koopt toch een HotTub om veel te baden?
   
 • Houtverbruik HotTubkachel
  Een HotTub met een zware kachel kan prijstechnisch wel kostbaarder zijn, maar u verbruikt veel minder haardhout. Haardhout kost ook geld, en is een steeds terugkerende uitgave. U kunt het vergelijken met een elektrisch apparaat of auto met een Groen EnergieLabel.
   
 • Het gebruik van de HotTubkachel
  Het is belangrijk om op de goede manier te stoken, met het juiste hout. De start-temperatuur van het water en de omgevingstemperatuur (het weer) kunnen van invloed zijn op de stooktijd.
  Onze HotTubs zijn voorzien van verschillende kachels, waardoor u ruime keus heeft. Wij kunnen u daarin goed adviseren.