Wil je de echte hottub-beleving krijgen? Dan kies je natuurlijk voor een houten hottub. Heerlijk warm baden in een authentiek houten bad met een vuurtje in de houtgestookte kachel. Dit noemen wij ook wel een houtgestookte hottub.

PAASSHOW
2e paasdag maandag 17 april Odiliapeel 10.30 tot 16.00u Zaterdag 15 april paasvoorverkoop Odiliapeel 9.00 tot 16.00u
Goede vrijdag 14 april Twello 10.00 tot 16.00u

Als je een houten hottub wilt kopen houdt er dan rekening mee dat een hottub van hout een bad is met natuurlijke eigenschappen. Wil echt genieten van je houten hottub, dan is gemak en kwaliteit met een lange levensduur het belangrijkste. Houdt dus rekening met de maat die je kiest, de waterinhoud met de juiste hottubkachel, het houtsoort met de klasse en zaagwijze, de juiste hottub-benodigdheden en natuurlijk of je kiest voor een waterzuivering of dat je het water regelmatig gaat verversen.
Wird geladen ...
visibility

Hout Storvatt 150 Compleet Set Red Cedar Hottub

5095,00

visibility

Hout Storvatt 150 Gemak Set Red Cedar Hottub

6095,00

visibility

Hout Storvatt 180 Compleet Set Red Cedar Hottub

5695,00

visibility

Hout Storvatt 180 Gemak Set Red Cedar Hottub

6695,00

visibility

Houit Storvatt 210 Compleet Set Rede Cedar Hottub

6695,00

visibility

Hout Storvatt 210 Gemak Set Red Cedar Hottub

7695,00

visibility

Hout Woody Thermowood L Tube Kirami Hottub set

4395,00

visibility

Houten Hottub M Cube 35kw Thermowood Kirami Woody

3395,00

visibility

Houten Hottub M Sub 27kw Thermowood Kirami Woody

2795,00

visibility

Houten Hottub M Tube 42kw Thermowood Kirami Woody

3895,00

visibility

Houten Red Cedar dompelton Storvatt met zwembadverwarming

7295,00

visibility

Storvatt Holz Spa 150x90 komplett

11595,00

Houtkeuze bij een houten hottub

Elk houtsoort waarvan een houten hottub kan worden gebouwd, heeft zo zijn eigen eigenschappen. Het hout en zijn klasse bepalen ook de levensduur en de prijs van een houten hottub.
De laatste jaren zien wij steeds minder houten hottubs van de goedkopere houtsoorten, zoals sparrenhout, larikshout en eikenhout. Dit komt omdat deze houten baden een relatief korte levensduur hebben. In ons klimaat, door ons vochtige weer, heeft een hottub van sparrenhout bijvoorbeeld maar de helft van de levensduur van een dergelijke hottub uit Scandinavië, waardoor je na een paar jaren weer toe bent aan een nieuwe houten hottub. In die prijsklasse kun je beter kiezen voor een kunststof hottub.

Het Canadees Red Cedar waar Storvatt al 20 jaar op ambachtelijke wijze haar hottubs van bouwt, is van een speciale klasse die een levensduur biedt tussen de 20 en 30 jaar in ons klimaat. De zaagwijze en traditionele kuiperstraditie die Storvatt in stand houdt is daar een belangrijk punt in. 
De belangrijkste eigenschap van dit ovengedroogd red cedarhout is dat het mooi zilvergrijs verkleurt en niet behandeld hoeft te worden. De heerlijke red cedar geur van het bad ruik je al in de tuin. Het water zal in het begin wat donker kleuren, vanwege de houtsappen die ook de heerlijke red cedargeur aan het water geven.
De Storvatt hottub is verkrijgbaar als bouwpakket en kan ook gemonteerd door de fabriek geleverd worden. Een Storvatt hottub wordt voor u op bestelling gemaakt.

Kirami uit Finland levert haar houten Thermowood hottubs gemonteerd. Deze worden in Finland al in elkaar gezet voor je.
Sinds 2002 bouwt Kirami al hottubs van thermowood. Thermowood is in ovens gestoomd, waardoor harsen en suikers uit het hout zijn verwijderd. Het vochtpercentage is nog maar 5%, waardoor uitzetting en krimp van het hout maar minimaal is.  Kirami gebruikt het beste Fins grenen en ook de beste klasse van het verduurzaamheidsproces. Thermowood mag alleen thermowood heten als het echt in Finland op deze manier is verduurzaamd. In de fabriek heeft het thermowood al een oliebehandeling gehad, wat het de warme bruine kleur geeft. Je kunt thermowood elk jaar opnieuw met olie behandelen, waardoor het hout goed beschermd blijft. Ook thermowood vergrijst op den duur.
Je kunt kiezen uit diverse maten en natuurlijk de verschillende buitenkachels. Hoe zwaarder de kachel, hoe sneller deze houten hottubs warm zijn

Wat kost een houten hottub?

De prijs van een Storvatt red cedar is hoger dan een Kirami Woody, maar red cedar heeft ook een langere levensduur. Op een complete hottub wordt de prijs ook bepaald door de kachel en de benodigdheden.  Door beide aan te bieden kun je een goede vergelijking maken tussen de houten hottubs, en hebben wij in vele prijsklassen een houten hottub voor je.

Hoe plaatst je een houten hottub?

Een houten hottub staat op draagbalken. Dit is belangrijk omdat, door de wind die onder de hottub door waait, de bodem dan goed kan drogen. Ook schimmels en ongedierte maken dan geen kans. Zet een houten hottub altijd op een stevige ondergrond en zorg dat er geen onkruid of gras onder groeit, wat het drogen kan belemmeren.

Een houten hottub waterdicht houden

Een houten hottub wordt waterdicht doordat het hout uitzet door het water. Het heeft een natuurlijke werking, dus bij wisselende weersomstandigheden kan een houten hottub een drupje geven. Dit is echter geen lekkage. Het duurt wel een aantal dagen voordat een houten hottub waterdicht is.
Als je een nieuwe houten hottub geleverd krijgt, dan adviseren wij ook om de hottub goed nat te houden. Het kan geen kwaad om de tuinslang ook ’s nachts een klein beetje te laten lopen. Dan blijft de hottub de eerste dagen ook goed gevuld en is hij sneller waterdicht met minder waterverbruik.
Blijft het waterniveau redelijk stabiel, dan kan je alvast beginnen met stoken. De hitte zorgt dat het hout uitzet, waardoor de houten hottub nog sneller waterdicht is. Let wel op het minimale waterniveau van de kachel, omdat elke hottubkachel watergekoeld moet zijn als je stookt. Leg daarom gewoon de tuinslang bij de hottub tijdens het stoken en vul de hottub bij als je ziet dat het waterniveau daalt.

Waterzuivering voor een houten hottub

Voor een houten hottub adviseren wij een waterzuivering. Je hoeft het water dan niet altijd te verversen, waardoor de hottub vol met water kan blijven en je snel gebruik kan maken van de hottub. De beste variant hiervoor is een zandfilterpomp met een UV-lamp die je ook nog uit kunt breiden met een elektrische verwarming als vorstbescherming of om de hottub langer op temperatuur te houden.

Het zelf bouwen van een houten hottub

De Storvatt hottub als bouwpakket is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het is een leuk zaterdagsklusje en met de goede handleiding is het zeker zelf te doen.
Als de hottub klaar is dan heeft de zelfbouwer de meeste voldoening als hij in de hottub zit. En in tegenstelling tot een “knutseltub” heb je dan wel een hottub die snel warm is, van goede kwaliteit is en een lange levensduur heeft.
Mocht je problemen hebben met hoe een gemonteerde hottub bij jullie in de tuin kan komen, dan is de zelfbouw-hottub ook een goede oplossing. Het is zelfs mogelijk dat een Storvatt-timmerman samen met jou de hottub in elkaar zet in je tuin.

De hottub verwarming

Belangrijk voor de keuze van de kachel is de maat van de houten hottub. Wil je de stooktijd een beetje beperken, dan heeft een grote hottub een zwaardere kachel nodig.
De Storvatt hottub is uitgerust met een interne hottubkachel van 30kw (Ø 150cm bad) of een 40kw
(Ø 180cm en Ø 210cm) voorzien van een coating. Ook kunnen we de Storvatt hottub uitrusten met een houtgestookte RVS L316 zwembadverwarming als buitenkachel van 40kw. De Storvatt houten spa is de elektrische variant: een authentiek red cedar houten bad met het gemak van een Spa.

Kirami biedt als houtgestookte kachels een interne hottubkachel van 27kw, de buitenkachel Cube van 35kw en Tube van zelfs 42kw aan. Dit is ook afhankelijk van de maat hottub (Ø 170cm, Ø 200cm, Ø 220cm). Zeer revolutionair is dat de Kirami-buitenkachels uitgerust zijn met een anode, waardoor de aluminium kachel een veel langere levensduur heeft en veel minder onderhevig is aan corrosie bij verkeerd wateronderhoud.
Let op: alle rendementen bij onze kachels zijn netto, en speciaal door Kirami en Storvatt ontwikkeld voor deze hottubs. Tussen netto rendement en bruto rendement zit veel verschil. Zo kennen wij voorbeelden van klanten die een hottub warm stoken in 2,5 uur met een 35kw bruto kachel en met de Kirami Cult 22kw in dezelfde tijd precies hetzelfde bad warm krijgen. Wees hier alert op.

Bezoek onze showroom

Wil je onze showroom in Twello of Odiliapeel bezoeken, dan wijzen wij je graag op onze openingstijden. Ook is het mogelijk een afspraak te maken. Onze hottubspecialisten helpen je graag met het kiezen van de houten hottub die het beste bij jullie past. Ook kun je hier de varianten van de houtgestookte hottub bekijken. Als totaalleverancier en importeur kun je bij ons terecht voor kunststof hottubs en natuurlijk houten hottubs.

Voor meer informatie of een afspraak kun je een berichtje achterlaten via onze contactpagina of bel gerust met onze klantenservice; Tel: 0413 275566