De Thermowood hottub is de originele Finse houten hottub. Kirami produceert deze houtgestookte hottub onder de naam Kirami Woody.  Al meer dan 15 jaar produceert Kirami de Finse thermowood houten hottub in diverse maten en met ruime keuze in de verschillende houtgestookte hottubkachels. Door het ruime hottub-assortiment is er altijd wel een houten thermowood hottub die in jouw tuin past.   
 
Bezig met laden...
visibility

Houten Hottub L Tube 60kw Thermowood Kirami Woody

Finse thermowood houten hottub maat L, Tube 60kW, de zwaarste hottubkachel verkrijgbaar. Hierdoor is deze grote hot tub zeer snel warm en...

4395,00

visibility

Houten Hottub M Cube 48kw Thermowood Kirami Woody

Kirami houten Hot Tub. Zeer Kwalitatief Thermowood model van uitstekende Finse kwaliteit. Maat M geeft ruim plaats voor het gemiddelde...

3395,00

visibility

Houten Hottub M Sub 27kw Thermowood Kirami Woody

Kirami Thermowood houten hottub met traditionele binnenkachel. De vertrouwde Finse Kirami kwaliteit geheel compleet. Ø170cm 4/5 persoons....

2795,00

visibility

Houten Hottub M Tube 60kw Thermowood Kirami Woody

Kirami Thermowood houten hottub naar traditioneel Fins model. De snelst opwarmende houten hottub met 60kW Tube buitenkachel, ruim plaats...

3895,00

Wat is Thermowood hout?

Thermowood is verduurzaamd Fins grenen hout en zeer geschikt om houten hot tubs van te bouwen of kunststof en aluminium hot tubs mee af te werken. Sinds 2001 wordt dit Fins Thermowood al voor hot tubs gebruikt.
Het Fins Thermowood is ecologisch verduurzaamd doordat het een thermische behandeling heeft ondergaan waardoor de duurzaamheid verhoogt is tot klasseI-II vergelijkbaar met teak, ceder, bangkirai etc. Tijdens de thermische behandeling wordt alleen gebruik gemaakt van stoom en warmte zonder toevoeging van chemische producten. Doordat het hout opgewarmd wordt tot ongeveer 210C worden suikers koolhydtraten en harsen uit het hout verwijderd. Hierdoor is er geen voeding meer voor insecten en schimmels, die normaal een bedreiging zijn voor de levensduur van hout. Dankzij de thermische behandeling van het hout is het vocht gereduceerd tot ca 4%, hierdoor nemen de vervormingen ook met 50% af. waardoor Thermowood zeer stabiel hout is dat minimaal krimp en uitzet en hierdoor snel waterdicht is. Het proces van verduurzaming garandeert een HotTub met een zeer lange levensduur en is geschikt om in elk klimaat in de tuin te zetten.

Het Thermowood hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.
De ecologische methode om dit hout te verduurzamen
is beschermt en onder beheer van de FINNISH THERMOWOOD ASSOCIATION .

Thermowood heeft een warme donkerbruine kleur en is mat. De Kirami hottubs van thermowood.zijn daarom in de fabriek al voorzien van een eerste beschermende olie behandeling wat tevens de hottub een mooie schijnende glans geeft.

Ook in houklassen en het proces van verduurzamen zit natuurlijk kwaliteit en prijs verschil. Kirami gebruikt alleen het echte en beste soort Thermowood voor al haar hot tubs. Een kwaliteits onderscheid van een kwaliteits merk. Al ruim 15 jaar is Kirami marktleider in Hottubs in heel Europa.
 

Maten houten thermowood hottub

De Kirami Woody is verkrijgbaar in de maat M Ø 170cm, L Ø 200cm en XL Ø 220cm, met intern en extern houtgestookte hottubkachels. Natuurlijk is het zo dat een sterkere hottubkachel en een kleinere thermowood hottub de stooktijd sterk verkorten, omdat er minder water opgewarmd hoeft te worden. Een keuze maken wordt makkelijker als je eerst bepaalt met hoeveel personen je meestal in de hottub gaat genieten.

Bezoek onze showroom

In onze webwinkel vindt u de meest populaire thermowood hottubs. Mocht u  het lastig vinden zelf een keuze te maken, dan nodigen wij u graag uit om contact met ons op te nemen. Ook kunnen we eventueel samen een showroombezoek plannen.