Als u na een lange werkdag thuiskomt wilt u optimaal ontspannen. Of het nu in de zomer of de winter is. Al eens aan een houten bad voor buiten gedacht? Baden in de buitenlucht is een activiteit waar veel mensen bij zweren als ze het eenmaal geprobeerd hebben. De combinatie van het warme water en de frisse buitenlucht is een ervaring die u zeker eens moet meemaken.

Houten bad voor buiten: goedkoop en onderhoudsvriendelijk

Of u een houten bad voor buiten nu voor uzelf koopt of ook voor de rest van het gezin: bij zowel jong als oud zal uw aankoop in de smaak vallen. Een houten hottub is altijd gebruiksklaar en staat binnenshuis niet in de weg, omdat hij door de meeste mensen in de tuin wordt geplaatst. Zo’n authentiek bad geeft uw tuin net even wat meer uitstraling.

Het grote gebruikscomfort van een hot tub van hout staat in schril contrast met dat van een zwembad. Een zwembad stelt hoge eisen op het gebied van aspecten als chloorwaarden, alkaliteit, pH-waarden, calciumhardheid, kalkevenwicht en nog talloze andere criteria. Bij een hot tub spelen deze factoren geen rol en kunt u elke dag direct instappen.

Een houten bad voor buiten is ook nog eens een stuk goedkoper dan een zwembad. Niet alleen de aanschafprijs is een enorm verschil, maar ook de jaarlijks terugkerende kosten zijn niet te vergelijken. Een houtgestookte hot tub verwarmt het water door middel van een houtkachel en bespaart u daardoor veel geld. Ook de onderhoudskosten zijn zeer laag te noemen. 

Hot tub van hout veelzijdiger dan zwembad

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat een zwembad resulteert in meer onderhoud en hogere kosten dan een hottub. Maar hoe verschillen beide opties qua gebruikservaring? Welnu, ook op dat gebied scoort een houten bad voor buiten hoge ogen. U kunt het dankzij het warme water immers altijd gebruiken, zelfs onder ogenschijnlijk barre omstandigheden.

Daar waar u op een koude winteravond doodleuk in het warme water van uw hot tub stapt, zult u dit bij een zwembad niet snel doen. Niet alleen is het zwembadwater over het algemeen een stuk kouder, maar ook hebben de weersomstandigheden veel meer invloed op de zwemcondities. Wat dat betreft is Nederland niet het ideale land om een zwembad te nemen.

Een hottub nemen kan echter prima, want niet voor niets is zo’n houten bad voor buiten in het koude Scandinavië uitgevonden als effectieve methode om het lichaam te verwarmen en heerlijk te ontspannen. Weet u nog niet zeker of een hot tub iets voor u is? Laat u vrijblijvend adviseren via 0413 27 55 66 of stuur een mail naar info@hottubselect.nl.
 

  HOTTUB Select     23-12-2016 23:08     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.