Hoewel de zomer nog zeker een aantal warme weken voor ons in petto heeft, valt de realiteit niet te ontkennen: de herfst nadert met rasse schreden. De overgang tussen zomer en herfst is traditioneel het moment om enkele onderhoudswerkzaamheden aan uw hot tub te verrichten. Met onderstaande tips zorgt u ervoor dat uw bad tijdig klaar is voor het nieuwe seizoen.

Vul het water opnieuw voor de herfst

In de zomer wordt uw hot tub ongetwijfeld intensief gebruikt. Want bent u het zelf niet die ’s avonds na een lange werkdag heerlijk in het warme water zakt, dan zijn het wel uw kinderen die na schooltijd waterpret willen beleven in de aangename omgeving van hun eigen tuin. Na zoveel maanden intensief gebruik, is ook het water in de hottub wel eens aan vervanging toe.

Want ga maar na: alleen al van de zonnebrand die u gebruikt in de zomer, blijven resten achter in het bad. En dan hebben we het nog niet eens over drankjes, voedselresten en andere vuiligheid die tegen wil en dank in het water belandt. Met een goede filterpomp en een mooie cover voorkomt u een hoop ellende, maar vroeg of laat is het badwater nu eenmaal aan vervanging toe.

Maak uw hottub grondig schoon

Als u besluit uw hot tub te vullen met nieuw water, kunt u de gelegenheid meteen aangrijpen om de kuip een grondige schoonmaakbeurt te geven. De duurzame kunststof kuip van de hottub die u bij HOTTUB Select heeft besteld, is namelijk uitstekend bestand tegen een variëteit aan schoonmaakmiddelen.

Om aantasting van uw bad te voorkomen, is het desondanks verstandig om al te agressieve schoonmaakmiddelen te vermijden. Onze speciale biozeep is een uitstekend voorbeeld van een reinigingsmiddel dat uw hot tub niet alleen goed schoon krijgt, maar ook nog eens milieuvriendelijk is en makkelijk in gebruik. Zowel geschikt voor kunststof, aluminium als houten hottubs.

Vervang het filter en gebruik een cover

Als u toch bezig bent met schoonmaken, kunt u overwegen meteen uw filter schoon te maken of te vervangen. In de loop der tijd hoopt zich veel vuil in het filter op, waardoor het zijn functie steeds minder goed gaat vervullen. Bij HOTTUB Select heeft u de keuze uit meerdere opties op dit gebied, zodat u altijd verzekerd bent van een brandschoon bad.

Is uw hot tub eenmaal gereed voor de herfst, dan kunt u deze probleemloos dagelijks gebruiken. Wanneer het later in het seizoen steeds kouder wordt, adviseren we u het bad nog zorgvuldiger af te dekken met een goede cover. Zo warmt uw badwater sneller op, voorkomt u energieverspilling en bespaart u kosten.
  HOTTUB Select     18-08-2017 19:51     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.