Wie denkt aan een typisch Scandinavische hot tub, ziet een houten bad voor zich waaruit de damp langzaam omhoog kringelt tegen een achtergrond van sparren en dennen. En hoewel dit romantische ideaalbeeld niet altijd klopt wanneer we een hottub in onze eigen tuin plaatsen, komt de beleving toch verrassend dicht in de buurt. Zelfs met een model van kunststof!

Waar sieraad in uw tuin

Hottubs van kunststof en hout bieden elk zo hun eigen specifieke voordelen. Maar één ding is zeker: een kunststof hot tub bezit zeker de authentieke uitstraling van een echte, Scandinavische hottub. Dat komt voornamelijk omdat het alleen de binnenkuip is die van kunststof is. De buitenkant is nog altijd van kwalitatief hoogwaardige houtsoorten zoals Fins thermowood of Canadees Red Cedar.

Een kunststof hot tub heeft dan ook dezelfde typerende uitstraling van een klassieke, houten hottub en is daarmee een waar sieraad in uw tuin. Geeft u juist de voorkeur aan een bad met een modernere look? Dan is het bij HOTTUB Select ook mogelijk om naast de kunststof binnenkuip, ook voor afwerkpanelen van kunststof te kiezen (Ekoplank of Profiline Composiet).

Voordelen van een hottub met kunststof binnenkuip

Of u nu gaat voor houten of kunststof afwerkpanelen – een kunststof binnenkuip is de afgelopen jaren hoe dan ook razend populair. Dat heeft meerdere goede redenen, want om te beginnen staat kunststof bekend als uitermate onderhoudsarm. Ze zijn zeer goed bestendig tegen schade, zijn eenvoudig te reinigen en kunnen in tegenstelling tot een houten binnenkuip probleemloos zonder water staan.

Deze unieke eigenschappen maken van kunststof het ultieme materiaal als u op zoek bent naar een hottub met een lange levensduur. De binnenkuip is nauwelijks gevoelig voor externe invloeden en gaat bij periodiek onderhoud moeiteloos vele jaren mee. Hierdoor weet u zeker dat u lang plezier heeft van uw aanschaf en dat u er in de tussentijd weinig omkijken naar heeft.

Voordelen van een hottub met houten binnenkuip

Maar laten we niet te hard van stapel lopen: ook hottubs met een houten binnenkuip zijn nog altijd zeer geliefd. Dat komt niet in het minst door de hoge milieuvriendelijkheid van het gebruikte materiaal, dat in tegenstelling tot bepaalde kunststofsoorten niet in de natuurlijke kringloop kan belanden en daar schade aan kan richten.

Een ander voordeel van een houten hot tub is de uitstekende isolerende werking ervan. In vergelijking met een kunststof binnenkuip blijft het badwater langer warm, waardoor u langer van uw bad kunt genieten zonder dat u de houtgestookte kachel hoeft bij te stoken. Ook in energieverbruik scheelt dit iets, hoewel de verschillen niet wereldschokkend zijn.
 
  HOTTUB Select     21-07-2017 20:05     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.