Als u ontspanning in uw tuin naar een hoger niveau wilt tillen, ligt de keuze voor een hottub of zwembad voor de hand. Maar wat wilt u eigenlijk: zwemmen of baden? Zowel een hot tub als zwembad biedt specifieke voordelen en nadelen, die we hieronder uitgebreid bespreken. Zo kunt u zelf tot een afgewogen keuze komen.

De voordelen en nadelen van een zwembad

Het grootste voordeel van een zwembad in de tuin is het typische zomergevoel. Koel water in combinatie met de warme zomerzon geeft spontaan het gevoel dat u op vakantie bent. Het kind in u komt weer naar boven. Daarover gesproken: ook uw eigen kinderen en vriendjes en vriendinnetjes zullen het bad in uw tuin zeker weten te waarderen.

Een zwembad verzekert u van talloze uurtjes waterpret en verschaft u ook nog eens de nodige beweging. De grote afmetingen vormen echter ook een nadeel, want uiteraard moet u wel over de benodigde ruimte beschikken in uw tuin. En laten we eerlijk zijn: de meeste Nederlandse woningbezitters hebben die luxe niet.

Zo zijn er nog meer nadelen aan een zwembad. In de eerste plaats zijn er natuurlijk de kosten, die doorgaans aanzienlijk hoger liggen dan die van een hot tub. Het grootste nadeel is waarschijnlijk nog wel het onderhoud. Zwembaden staan er namelijk om bekend dat ze veel werk vereisen om een goede hygiëne te bewaren. En daar moet u maar net de tijd en energie voor hebben.

De voordelen en nadelen van een hottub

En dan zijn er de hottubs. Uiteraard onderscheiden ook die zich met een breed scala aan voordelen. De belangrijkste overweging bij de aanschaf van een hot tub is het relaxaspect. Niets helpt zo goed om lijf en leden te ontspannen als het warme water van een houtgestookt bad. Dat is overigens ook uitermate gezond, want het stimuleert de bloedcirculatie, verbetert de slaap en helpt tegen pijn.

Andere voordelen van hottubs zijn precies de nadelen van zwembaden. In tegenstelling tot een zwembad kost een hot tub namelijk relatief weinig en is er ook weinig onderhoud vereist. Dat is zeker het geval bij een kunststof hottub, die een laag onderhoud koppelt aan een zeer authentieke uitstraling. Een klassiek voorbeeld van een win-winsituatie.

Het enige nadeel van een hot tub kan ook als voordeel worden gezien en dat zijn de relatief kleine afmetingen. Een houten bad biedt natuurlijk niet genoeg ruimte om te zwemmen, maar u kunt het hierdoor wel eenvoudig kwijt in zelfs de meest krappe tuin. Of u nu voor een hottub of zwembad kiest; in onze webshop kunt u te allen tijde terecht voor een kwalitatief hoogwaardige filterpomp.
 
  HOTTUB Select     04-08-2017 19:51     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.