Zowel hottubs en sauna’s staan bekend om hun ontspannende ervaring en vele gezondheidsvoordelen. En hoewel beide producten dit met elkaar gemeen hebben, bestaan er ook de nodige verschillen. Twijfel jij nog wat je nu moet kopen? In dit artikel gaan we nader in op de specifieke voordelen van zowel de hot tub als de sauna. 

Grote voordelen van een hot tub

Zoals zo vaak het geval is, speelt persoonlijke voorkeur een belangrijke rol bij de keuze tussen een hottub en sauna. Toch biedt de hot tub een aantal grote voordelen die de sauna niet biedt:

Makkelijk te installeren

Het meest voor de hand liggend is het compacte formaat. Een houten bad neemt weinig ruimte in beslag en is eenvoudig te installeren. Bij HOTTUB Select leveren we hot tubs zowel volledig gemonteerd als in de vorm van een zelfbouwpakket. Beide opties zijn ideaal als u in de buitenlucht wilt baden en niet over een overvloed aan ruimte beschikt.

Ontspannend voor spieren

Baden in een hot tub is niet alleen op geestelijk vlak uitermate ontspannend, maar ook in lichamelijk opzicht. Ook een sauna biedt een aangename ervaring, maar dit is onvergelijkbaar met het directe contact met het warme water in een hottub. Niet voor niets wordt zo’n bad door vele topsporters gebruikt om pijnlijke spieren te ontspannen en sneller te laten herstellen. Ideaal voor iedereen die veel sport of een actief beroep heeft.

Helpt bij slapen

Veel mensen met slaapproblemen hebben baat bij het baden in een hot tub. Uit onderzoek van de American Sleep Association blijkt dat een kwartier tot twintig minuten baden in een bad van circa 39 graden helpt om twee uur later snel in slaap te vallen. Dit komt omdat het lichaam in de uren na het baden afkoelt. Hierdoor bereidt het zich op natuurlijke wijze voor op de slaap en is het makkelijker om in slaap te vallen.

Voordelen van een sauna

Ook een sauna biedt diverse voordelen, hoewel de meeste mensen deze als minder groot ervaren. Een sauna resulteert namelijk, net als een hottub, in zweten. En dat ook in het gezicht – een plek waar een hot tub tot minder zweet leidt omdat dit niet in het water ligt. 

Een sauna zou hierdoor beter zijn voor het verwijderen van onzuiverheden uit de gezichtshuid. Daarnaast staat twintig minuten in de sauna zitten qua calorieverbranding gelijk aan een korte wandeling. Ook een hot tub biedt deze metabolische voordelen, maar in iets mindere mate.

Wanneer we alle bovenstaande voordelen met elkaar vergelijken, wordt al snel duidelijk dat de hottub een duidelijke winnaar is. Meer weten over de grote voordelen van onze hottubs? Neem contact op via info@hottubselect.nl of bel ons op 0413 27 55 66.
 

  HOTTUB Select     21-01-2017 20:18     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.