Voor veel mensen wordt de keuze voor een zwembad of hot tub bepaald door één factor: het weer. En dat is zeker in Nederland het geval. Want wie woont in een zonnig oord waar zelden regen valt, hoeft geen rekening te houden met veranderlijke weerselementen. Helaas is deze luxe ons Nederlanders niet gegeven.

Daar waar een zwembad gedurende koude jaargetijden nagenoeg onbruikbaar is, blinkt een hottub juist uit door zijn grote veelzijdigheid. Niets is ontspannener dan tijdens de snijdende vrieskou in het heerlijk warme water van een houtgestookte hot tub te stappen. Het contrast kan bijna niet groter zijn!

Wilt u in de winter ook het maximale uit uw hottub halen? Volg dan de onderstaande 4 adviezen op:

1.    Plan vooruit

Een goede voorbereiding is het halve werk. Wilt u gaan baden, zorg dan dat u een badjas en slippers draagt om u lijf en voeten te beschermen tegen de winterse kou. Gaat u uit de hottub, kijk dan uit dat het trapje niet glad is. Een badjas heeft u niet nodig als u terug naar binnen gaat, uw lichaam is zo heerlijk warm van het baden, dat u de koude bijna niet zult voelen. 

2.    Dek uw hottub af

Een goede afdekking van uw hot tub is belangrijk om er het optimale rendement uit te halen. Niet alleen belandt er minder vuil in het water, maar ook warmt het sneller op. Vermijd houten afdekkingen in verband met het risico’s op schimmelvorming en kromtrekken. Bij de aangeboden hottub sets hebben wij al voor u de ideale cover gekozen. U kunst de afdekkingen ook bekijken op covers en deksels op de website van HOTTUB Select.

3.    Kies de juiste hot tub

Wilt u zo lang mogelijk genieten van een warm bad? Dan moet het water niet snel zijn temperatuur verliezen. Een kunststof hottub van Kirami heeft een bodem met extra dikke isolatie en is daarmee bij uitstek geschikt voor de veeleisende gebruiker. Ideaal voor in de winter, ook dankzij de snelle opwarmtijd en grote gebruiksvriendelijkheid.

4. Houdt uw hottub vorstvrij

De Kirami hottubs koelen zeer langzaam af. Natuurlijk kunt u een kunststof hottub zonder water laten staan, maar het mooiste is om juist nu de hottub te gebruiken. Controleer daarom regelmatig de temperatuur van het water, is het water ca 8 graden, stook de kachel even op, dan zal het water niet bevriezen. Een fijn hulpmiddel is de hottub thermometer van TFA. Op het station kunt u binnen in huis de temperatuur van het water aflezen, zo hoeft u niet buiten bij de hottub de temperatuur te controleren.

Meer weten over onze populairste hottubs in de winter? Bel naar 0413 27 55 66 of stuur ons een mail via info@hottubselect.nl.
 

  HOTTUB Select     06-01-2017 21:20     Reacties ( 2 )

Reacties (2)
 Melanie -  11-02-2017

Zorg er ook voor dat het water in de hottub schoon blijft. het zou zonde zijn als je water dadelijk helemaal groen is

 mark -  11-02-2017

bedankt voor de tips