Hoewel de herfst nog niet officieel is begonnen, vertelt het weer van de laatste weken een ander verhaal. Harde wind, regenbuien en losgewaaide bladeren op straat vormen een onheilspellende aankondiging van het natuurgeweld dat ons in de herfstperiode te wachten staat. Dit is exact het type weer om te genieten van de warmte van uw hottub, maar het is wél zaak om deze goed af te dekken.

Bewaak de hygiëne in uw hot tub

Losse bladeren, takken en andere vuiligheid hebben in de herfst namelijk vrij spel om in uw hottub te waaien en het badwater te vervuilen. Dat is vervelend, want de aanblik van drijvende takjes en blaadjes bederft de pret toch enigszins en zorgt voor een verminderd comfort als u in uw hot tub zit. En dat is natuurlijk geenszins de bedoeling.

Belangrijker nog de aanblik en uw zitcomfort, is de factor hygiëne. Het gebruik van een hottub staat bekend om de vele gezondheidsvoordelen, maar het is natuurlijk zonde wanneer deze teniet worden gedaan omdat de hygiëne in het bad te wensen over laat. Het is daarom belangrijk om het water zoveel mogelijk vrij te houden van rondwaaiende vuiligheid.

Cover voor een snellere opwarming

De oplossing voor het bovenstaande probleem is gelukkig vrij eenvoudig: gebruik een cover om uw hot tub voor en na gebruik effectief af te dekken. Zo krijgen bladeren, takjes en andere objecten geen kans om in het badwater terecht te komen en blijft de hygiëne in uw bad gewaarborgd. In feite is een goede deksel dan ook een onmisbaar onderdeel als u besluit een hottub aan te schaffen.

Dat komt overigens niet alleen door de verbeterde hygiëne in uw bad, maar ook omdat covers nog een ander groot voordeel bieden. Als u de deksel namelijk laat zitten tijdens het opwarmen van uw hot tub, warmt het water aanzienlijk sneller op. Hierdoor kunt u niet alleen sneller genieten van uw bad, maar bespaart u ook nog eens op stookkosten.

Keuze uit tal van deksels voor uw hottub

Bij de keuze voor een bepaald type cover is het belangrijk om niet over één nacht ijs te gaan. Bij HOTTUB Select heeft u de keuze uit een breed scala deksels voor uw hottub, die elk hun eigen specifieke voordelen en nadelen bieden. Bovendien bieden wij voor elke hot tub die wij verkopen een passende cover, zodat u ongeacht het door u gekozen model altijd verzekerd bent van een goede afdekking.

Welke deksel u ook kiest; wij adviseren u in geen geval een houten cover in overweging te nemen. Het materiaal hout krimpt namelijk bij koude en zet uit bij hitte. Omdat het water in uw bad warm is en de buitenlucht koud, is dit geen gelukkige combinatie. De cover zal dan namelijk snel kromtrekken en beschimmeld raken.

Wilt u advies op maat over het beste type deksel voor uw hottub? Neem vrijblijvend contact op via 0413 275566 of stuur uw vraag naar info@hottubselect.nl.
 
  HOTTUB Select     09-09-2017 14:57     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.