Hoe blijft het hottub water schoon?

kunststof hottub schoon waterEen houtgestookte Hot Tub vol met stilstaand water moet vergeleken worden met het in bad gaan van generaties geleden. De eerste die in bad ging had schoon water, de laatste had vies water, maar moest het er toch mee doen.
In tegenstelling tot een zwembad, heeft een hottub lang niet zoveel vuil in het water, maar door de geringe waterinhoud en de hogere temperaturen is het hottubwater veel kwetsbaarder voor de micro organisme en bacteriën. Er is dus een groot verschil tussen een zwembad zuiveren en een hottub zuiveren.
Door bacteriën ontstaat er als eerste een biofilm in de Hot Tub. Dit zijn de gladde wanden en bankjes. Het water gaat steeds meer ruiken, en wordt langzaam groen. In de biofilm ontstaan steeds meer bacteriën en schimmels. Hier voeden de algen zich mee, waarna de algen het Hot Tub water gaan overheersen. Ook het weer is zeker van invloed op de kwaliteit van het water.

Neem voor gebruik van uw Hottub, Spa of Zwembad een douche;
Dit scheelt in uw wateronderhoud !

Een goede waterzuivering maakt uw hottub heel gebruiksvriendelijk!

Wij hebben voor u verschillende waterzuivering mogelijkheden als hulpmiddel voor schoon hottubwater beschikbaar als complete set benodigdheden en losse artikelen beschikbaar.
Voor alle waterzuiveringsmiddelen geldt dat u uw hottubwater moet testen op de pH waarde, dit is belangrijk voor uw gezondheid maar ook zeker voor de levensduur van uw hottubkachel. U zult altijd een heel klein beetje chloor toe moeten voegen, wij adviseren langzaam oplossende minitabletjes van max. 20mg. in een drijvertje.
U mag absoluut niet over-chloren i.v.m. de aluminium kachels.

In Europa zijn ook andere middelen op de markt zoals O2 zuurstoftabletten en bromine, deze middelen niet toegelaten in Nederland. De verkoop hiervan in en vanuit Nederland is strikt verboden.   Set Clean + als beste getest!

Zandfilterpomp met uvc-Lamp, wanddoorvoeren voor kunststof, aluminium en houten hottubs met wanden t/m 4mm dik.
U hoeft uw water nog maar een aantal keer per jaar te verversen ca 4/5 keer, de uvc lamp doodt niet alleen de zweefalgen maar ook 99.9% van de overige bacteriën en virussen en geldt meteen als legionella preventie voor uw hottub water.
U heeft nog maar 20% van de normale hoeveelheid chloor nodig in uw bad.
Ook verkrijgbaar als Clean+ Hybrid, met elektrische heater voor vorstbeveiliging en u kunt het afkoelen van uw hottub water tegengaan.
Revolutionair zijn de Kirami filtersponsballen die wij standaard bij deze set leveren i.p.v. filterzand of filterglas.

Inhangfilterpomp

De meest verkochte hottub waterzuivering!
U kunt een paar weken met uw water doen, een zeer makkelijke oplossing, het pompje kan makkelijk over de rand van het bad gehangen worden.
 

Compact 4 Pool

UVC filter met spons, zeer energie zuinig maar 90 watt, heel stil, compact en lichtgewicht, Het vuil gaat in de spons zitten, als u elke week u spons reinigt kunt u makkelijk 4 a 6 weken met uw hottub water doen. Tevens is de UV Lamp meteen legionella preventie voor uw hottub water.

Lees meer over aflevering aan huis!