Hoe blijft het hottub water schoon?

kunststof hottub schoon waterEen houtgestookte Hot Tub vol met stilstaand water moet vergeleken worden met het in bad gaan van generaties geleden. De eerste die in bad ging had schoon water, de laatste had vies water, maar moest het er toch mee doen.
In tegenstelling tot een zwembad, heeft een hottub lang niet zoveel vuil in het water, maar door de geringe waterinhoud en de hogere temperaturen is het hottubwater veel kwetsbaarder voor de micro organisme en bacteriën. Er is dus een groot verschil tussen een zwembad zuiveren en een hottub zuiveren.
Door bacteriën ontstaat er als eerste een biofilm in de Hot Tub. Dit zijn de gladde wanden en bankjes. Het water gaat steeds meer ruiken, en wordt langzaam groen. In de biofilm ontstaan steeds meer bacteriën en schimmels. Hier voeden de algen zich mee, waarna de algen het Hot Tub water gaan overheersen. Ook het weer is zeker van invloed op de kwaliteit van het water.
Het beste is het water te controleren, na gebruik van de hottub. 

Neem voor gebruik van uw Hottub, Spa of Zwembad een douche;
Dit scheelt in uw wateronderhoud !

Een goede waterzuivering maakt uw hottub heel gebruiksvriendelijk!

Wij hebben voor u verschillende waterzuivering mogelijkheden als hulpmiddel voor schoon hottubwater beschikbaar als complete set benodigdheden en losse artikelen beschikbaar.
Voor alle waterzuiveringsmiddelen geldt dat u uw hottubwater moet testen op de pH waarde, dit is belangrijk voor uw gezondheid maar ook zeker voor de levensduur van uw hottubkachel. U zult altijd een heel klein beetje chloor toe moeten voegen, wij adviseren  minitabletjes (natriumdychloorisocyanuraat) van max. 20mg. in een drijvertje.
U mag niet over-chloren i.v.m. de aluminium kachels. Kirami buitenkachels zijn voorzien van een anode !

In Europa zijn ook andere middelen op de markt zoals O2 zuurstoftabletten en bromine, deze middelen niet toegelaten in Nederland. De verkoop hiervan in en vanuit Nederland is strikt verboden.   

Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Inhangfilterpomp Kirami

Inhangfilter voor elke hottub. De meest eenvoudige hottub pomp. maar 40 watt, 12v. MEEST VERKOCHT !

195,00

17%
visibility
shopping_cart

Zandfilterpomp inclusief UV Lamp

Een zandfilterpomp met Uv lamp op uw Hottub zorgt voor veel gebruiksgemak. U hoeft uw hottubwater nog maar een aantal keer per jaar te...

479,95

399,95

23%
visibility
shopping_cart

Tubtainer, hottub waterzuivering met verwarming.

Meer plezier van je hottub ! helemaal compleet in box met timer, waterzuivering met elektrische verwarming en vorstbeveiliging. CE...

1295,00

995,00

Zandfilterset met Uv Lamp.

Zandfilterpomp met uvc-Lamp voor hottub en zwembad. 
U hoeft uw water nog maar een aantal keer per jaar te verversen, de uvc lamp doodt niet alleen de zweefalgen maar ook 99.9% van de overige bacteriën en virussen en geldt meteen als legionella preventie voor uw hottub water. U heeft nog maar 20% van de normale hoeveelheid chloor nodig in uw bad.
Deze set is ook verkrijgbaar met elektrische heater. Met de elektrische heater 3kw kunt u het afkoelen van het water tegengaan, en kan dienen als vorstbeveiliging mits dat u de de pomp en heater continue laat lopen.

Inhangfilterpomp

De meest verkochte hottub waterzuivering!
U kunt een paar weken met uw water doen, een zeer makkelijke oplossing, het pompje kan makkelijk over de rand van het bad gehangen worden. Hier kunnen geen uv lampen of heaters op worden aangesloten.

Tubtainer 

Waterzuivering met elektrische heater in complete set.
De Tubtainer is helemaal compleet en geïnstalleerd in een metalen box met grijze coating, dus kan zo buiten neergezet worden. Deze filter zuivert het water het beste en is voorzien van een vorstbeveiliging. Is het water onder de 6C dan gaat de heater automatisch in werking. De waterzuivering is via het display compleet instelbaar, je kunt er de temperatuur op aflezen en ook de gewenste temperatuur tot 45C instellen.
Deze Tubtainer is ook geschikt om kleine hottubs elektrisch te verwarmen. Op normale hottubs is het zeer gemakkelijk, want je stookt de hottub zeer snel op houtgestookt en daarna houdt je hem heerlijk op de gewenste temperatuur.

Lees meer over aflevering aan huis!